Förhandlingsteknik & Modern Retorik

Företagskurs

Börja er väg mot bättre förhandlingsresultat här

Förhandlingens bästa retoriska strategi är argument.
Vänta, vänta vänta. Låt oss göra en reality-check.
Har du någon gång lyssnat på motpartens argument och sagt:
"Du har rätt. Vi gör som du vill"?

Inte du heller?
Här är något som många inte vill att du ska veta:
Fler argument är inte svaret.

Förhandlingsteknik går att boka som:
Föreläsning eller företagsprogram

adobe

”Förhandlingsteknik kursen hade ett väldigt bra upplägg och var otroligt konkret! Mest uppskattat av allt var de praktiska träningsmomenten. För er som jobbar med kundrelationer rekommenderar jag verkligen den här kursen.”

- Linnea Bergendahl, CSM, Adobe

Två män diskuterar
 
 

Om förtroendebaserad förhandlingsteknik kurs

Förtroendebaserad Förhandlingsteknik

Argument har en självklar plats i förhandlingar.
Men ni behöver fler verktyg än bara argument. 

Psykologiska fenomen som:

 • Backfire-effekten
 • Konfimeringsbias
 • Reaktiv devalvering

Gör argument mer eller mindre värdelösa (om ni inte vet hur ni ska navigera det retoriska minfält som en förhandling innebär).

Det är svårt att hitta något som kan jämföra sig med lugnet och självförtroendet som den här metodiken ger er. Lugnet av att veta att oavsett vad motparten häver ur sig, oavsett hur de uttrycker sig eller beter sig så vet ni hur ni ska hantera situationen snyggt.

Om ni genuint vill bli bättre på att förhandla så är förtroendebaserad förhandlingsteknik det smarta steget att ta. Det är kunskap som alldeles för få sitter på och det kostar dem dyrt.

Men det som är glädjande för er är att ni inte behöver oroa er. För nu är det er tur att lära er hur förtroendebaserad förhandlingsteknik fungerar så att ni kan navigera förhandlingar med en finess ni inte trodde var möjlig.

1. Varför ska ni boka den här utbildningen?

 • Retoriska verktyg och en ny metodik i förhandlingsteknik
 • Forskningsförankrad utbildningsdesign (optimerad för resultat)
 • 100% Full återbetalningsgaranti

2. Hur går det till?

 • För/Efterenkät: Anpassat upplägg & Mätbara resultat
 • Case-övningar baserade på era Förhandlingar
 • Konkreta verktyg & Individuell feedback

3. Vad lär ni er?

 • Metodiken Förtroendebaserad förhandlingsteknik
 • Effektiva Retoriska verktyg (utöver argument)
 • Hur du Effektivt navigerar förhandlingar

Se Pontus prata om förtroendebaserad förhandlingsteknik

Få en insyn i vad ni kan lära er under en förhandlingsteknik kurs.

Tidslinje utbildningsdesign

3 veckor före första utbildningsdagen

 • Kompetens- & situationsanalys
  Anonym enkätstudie som kartlägger och kvantifierar deltagarnas styrkor och svagheter, utmaningar, behov och önskemål. Detta ligger sedan till grund för designen av utbildningsinsatsen. 

 • Anpassad inlärningsresa konstrueras
  Utifrån resultaten av situationsanalysen byggs nu en organisationsanpassad inlärningsresa och utbildningsdesign som sträcker sig från 2 veckor före första utbildningsdagen fram till 3-6 veckor efter sista utbildningsdagen.

 

2 veckor före första utbildningsdagen

 • Tillgång till virtuell plattform
  Med smart utformning där ni inte behöver inlogg utan enbart "magiska" länkar får ni nu tillgång till er inlärningsresa med schemalagt utbildningsmaterial, videor, reflekterande frågor och övningar. När det finns en ny tillgänglig mikroträning får varje person ett mail som tar dem direkt in i plattformen.

Utbildningsdagarna

Under utbildningsdagarna vill vi minimera "informationsdelning" och maximera praktiskt träning. Kunskap ska bli färdighet och därför fokuserar vi på:

 • Praktiska övningar där strategierna används
 • Självreflektion
 • Individuell feedback av varandra och av kursledare

Mellan utbildningsdagarna (om flera)

Precis som inför får ni nu tillgång till nytt utbildningsmaterial och nya övningar i den virtuella plattformen. En del av materialet fokuserar på att repetera och reflektera över det vi gjorde på förra utbildningsdagen och en del av materialet fokuserar på att förbereda deltagarna inför nästa utbildningsdag.

Efter sista utbildningsdagen

Under 3-6 veckor efter sista utbildningsdagen fortsätter deltagarna få reflekterande övningar och coachande frågor vars fokus är att hjälpa dem att börja använda de nya färdigheterna i sin yrkesroll. Att praktiskt börja använda sina nya färdigheter står för 70% av lärandet och missas nästan alltid vid utbildningsinsatser

Den här delen av inlärningsresan är designad för att se till att deltagarna får all den hjälp de behöver för att generera märkbara förbättringar och tydliga resultat från sina förhandlingar.

3-6 veckor efter sista utbildningsdagen

 • Efterenkät som genererar mätbara resultat
  Anonym enkätstudie som kartlägger och kvantifierar deltagarnas utveckling. Tillsammans med den inledande enkäten får vi fram resultatet av utbildningsinsatsen.

Mer om förtroendebaserad förhandlingsteknik kurs

Förhandlingsteknik kurs för företag

I den här praktiska kursen tränas ni i förtroendebaserad förhandlingsteknik och dess kärnkompetenser: observationer, friktionsfria frågor, speglingar & motargument.

Övningarna baseras på era mötesstrukturer, scenarion och utmaningar och under kursen skapar ni nya förberedelsestrategier, tränar i verklighetsbaserade case och får individuell feedback på era prestationer. Under utbildningen får ni lära er konkreta strategier och effektiva ”säg såhär” för att hantera motpartens argument, invändningar och frågor.

Metodiken förtroendebaserad förhandlingsteknik baseras på forskning och handlar om att skapa din förmåga att påverka och övertyga genom att bygga förtroende istället för att använda fulknep, maktspel och härskartekniker.

Ni kommer tränas i att vara tuffa mot problemet men trevliga mot personen och hur ni parerar den oundvikliga sanningen att ingen tycker om att bli övertygad av någon annan än sig själv. Ni kommer att lämna kursen med en bättre förmåga att kunna förutsäga, tolka och forma beteendet hos dem ni möter i konkurrenssituationer. 

Resultatet av utbildningen är att ni vet hur ni ska formulera er båda verbalt och ickeverbalt för att öka er trovärdighet med över 42% och ni har en metodik som ökar sannolikheten att få in affärer 6x. Utöver det så är ni tränade i hur ni hanterar invändningar, motargument och frågor psykologiskt smart. Ni har övat på verklighetsförankrade scenarion och har med er en förberedelsemall ni direkt kan applicera i er nästa förhandling.

Innehåll att välja mellan

 • Metodiken förtroendebaserad förhandlingsteknik
 • Verklighetsbaserad övningar
 • Caseförhandlingar
 • Individuell feedback
 • Så är du tuff mot problemet men trevlig mot personen
 • Observationer - Hantera deras reaktioner och känslor
 • Friktionsfria frågor
 • Anti-argument
 • 2 Mindsets för resultat
 • 3 Retoriska nycklar för att samla information & hantera invändningar
 • 4 Argument som gör dig övertygande
 • Ordvalen som gör dig 42% mer trovärdig
 • Rätt motfrågor att ställa
 • Vanliga missar och hur du undviker dem
 • Förhandlingens psykologi - Ingen tycker om att bli övertygad
 • Så använder du nej till din fördel
 • Psykologiska fällor och hur du undviker dem
 • Kursintyg

* Innehållet går att skräddarsy efter era specifika behov

kurs i förhandlingsteknik
7 juli, 2023

Kurs i Förhandlingsteknik: 6 tips för att välja rätt kurs

Kurs i förhandlingsteknik6 tips för att välja rätt kurs   Vill du förbättra teamet med en kurs i förhandlingsteknik? Att välja rätt kurs kan vara den avgörande förändring du behöver för att ta ditt team eller din avdelning till nästa nivå. I dage...
bild på pengar (lön)
15 april, 2023

Förhandla Lön: 3 Konkreta Retoriktips – Säg såhär!

Att förhandla om sin lön kan kännas både obekvämt och svårt. Förmodligen för att vi aldrig egentligen lärt oss hur vi ska förbereda eller genomföra en förhandling på ett bra sätt. Men det tar stopp nu. I den här videon kommer du få 3 konkreta retorikti...
förhandla som konflikträdd
28 mars, 2023

Förhandla som konflikträdd

I den här artikeln kommer du lära dig sokratisk argumentationsteknik och dess 5 steg. Jag kommer ge dig konkreta exempel på hur du använder metodiken och hur du använder den för att bli mer övertygande och den är perfekt för dig som är konflikträdd men...
argumentationsteknik
12 mars, 2023

Sokratisk Argumentationsteknik: Tips och tekniker

I den här artikeln kommer du lära dig sokratisk argumentationsteknik och dess 5 steg. Jag kommer ge dig konkreta exempel på hur du använder metodiken och hur du använder den för att bli mer övertygande. Sokrates var en var en filosof som levde för 2500...
öppna frågor i förhandlingar
22 februari, 2023

Därför är Öppna Frågor nyckeln till Framgångsrika Förhandlingar

Aktivt lyssnande och öppna frågor är effektiva verktyg som hjälper dig att bli framgångsrik i dina förhandlingar. För att snabbt definiera vad en förhandlingar är så skulle jag beskriva det som att: "Förhandling är en process där två eller flera part...
vanliga misstag förhandlingar
25 januari, 2023

5 vanliga misstag i en förhandling

För att lyckas i förhandlingarna är det viktigt att undvika vanliga misstag som kan minska din förmåga att övertyga och nå dit du vill. Så vilka är de fem vanligaste misstagen som du ska undvika för att få en effektfull förhandlingsteknik? Undvik dessa...
tips förhandlingsteknik1
21 december, 2022

4 förhandlingstips för att nå ömsesidigt fördelaktiga avtal

Förhandlingar är en avgörande del av många aspekter av livet, från affärer till personliga relationer. För att ha en effektiv förhandlingsteknik så är det viktigt att ha en stark förståelse för processen och effektiva strategier för att nå ömsesidigt fö...
förhandlingsteknik
9 december, 2021

5 tips i förhandlingsteknik

Förhandlingar är oundvikliga och ofta ouppskattade. Kanske framförallt för att vi tenderar att tänka att en förhandling = en konflikt. Vilket inte är fel i sig, men konflikt är ett väldigt laddat ord som lätt tar musten ur oss, speciellt med tanke på hu...
argumentationsteknik
9 december, 2021

Smart argumentationsteknik

När vi hör ordet argumentationsteknik så går tankarna ofta direkt till att vässa sina argument och förbereda motargument till det som den andra personen kommer säga. Men det finns en annan strategi som är över 2000 år gammal och som är oerhört effektiv...
retoriktips löneförhandling
argumentationsteknik
förhandlingsteknik konflikträdd