Kurs i förhandlingsteknik
6 tips för att välja rätt kurs


 

Vill du förbättra teamet med en kurs i förhandlingsteknik?

Att välja rätt kurs kan vara den avgörande förändring du behöver för att ta ditt team eller din avdelning till nästa nivå. I dagens konkurrensutsatta affärsvärld är er förmåga att förhandla effektivt en avgörande färdighet för tillväxt och starka partnerskap.

Men hur väljer du den kurs som bäst passar era behov?

 

I den här artikeln går vi igenom de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när du väljer en kurs i förhandlingsteknik. Från kursinnehåll och utbildningsdesign till utbildarens erfarenhet, rykte och trovärdighet. Artikeln täcker allt du behöver för att välja kursen som ger er verktygen och resultaten ni är ute efter.

 


 

Värdet av skicklig Förhandlingsteknik

Innan vi går in på att välja rätt förhandlingskurs är det viktigt att förstå värdet av att förbättra er förhandlingsteknik. Förhandlingar är en avgörande del av affärsvärlden, det är större än de uppenbara situationerna som prisförhandlingar, avtal och relationer med kunder. Förhandlingsteknik är något ni har nytta av i interna möten och diskussioner. När ni vet hur ni lägger fram förslag, diskuterar för- och nackdelar och styr samtalet strategiskt kommer ni märka att effektiviteten och sammanhållningen på arbetsplatsen kommer förbättras.
 
 
Att investera tid och resurser i er förhandlingsteknik är nästan alltid en lönsam investering på både kort och lång sikt. Genom att förbättra färdigheterna ökar ni företagets konkurrenskraft och öppna dörrar till nya möjligheter.
 

 

Utbildningsdesign och kostnad på en kurs i förhandlingsteknik

  • Vad är ert behov och vad är ert mål med utbildningen?
  • Är det inspiration och pepp eller är det kunskap och träning?
  • Vill ni ses fysiskt eller köra digitalt?
  • Vad vill ni lära er?

Olika kurser kan ha olika inriktningar och fokusområden, så det är viktigt att välja en kurs som fokuserar på era utmaningar. En starkt rekommendation är att leta efter en utbildning där det ingår en kompetens- och situationsanalys som ger en överskådlig bild av vart teamet är idag kunskaps- och kompetensmässigt och vad de vill lära sig. 

När utbildningsdeltagarna får vara med och påverka utformningen av utbildningen blir resultaten 7-8x bättre.

 

Ett stort problem med många kurser är att de inte har en strategisk och forskningsförankrad utbildningsdesign. Det här har lett till att 72% av utbildningsdeltagare inte använder en enda insikt eller ett enda verktyg de lär sig under en utbildning.

 

Kolla så kursen involverar transfer training och stöd för att förflytta kunskapen från kursen in i arbetsvardagen, annars kommer kursen bli ett inspirerande tillfälle som inte genererar något affärsmässigt resultat.

 

Kostnaden för förhandlingskurser

Prissättningen kan variera beroende på faktorer som kursens längd, utbildarens erfarenhet och kursens rykte.

Men mer än det borde du kolla på utbildningsmetoden.
För utbildningsmetoden mer än något annat kommer avgöra om ni kommer få resultat av utbildningen. Det är viktigt att hitta en balans mellan pris och kvalitet för att få ut mesta möjliga av din investering, men istället för att betala för "drag-plåster" namn tjänar du betydligt mer på att fokusera investeringen på en utbildning där det finns en metod och utbildningsdesign som maximerar er ROI.

 


 

Vad du bör leta efter i en kurs i förhandlingsteknik

Här är några nyckelfaktorer att överväga när du väljer förhandlingskurs:

1. Kursinnehåll: Verkar utbildningen täcka de viktiga områden och utmaningar som ni behöver hjälp med? Är det en bra variation mellan teori och praktik? Kommer ni ha case-förhandlingar att träna med? Det är viktigt att kursen är välstrukturerad och involverar rätt delar.


 

2. Utbildningsdesign: Hur är kursen designad? Finns det en kompetens- och situationsanalys så utbildningen skräddarsys efter era behov? Får ni tillgång till utbildningsmaterial inför kurstillfället och får ni stöd efter utbildningen med så kallad transfer training?


 

3. Online vs. fysisk kurs: Bestäm vilken typ av kursformat som passar er bäst. Onlinekurser kan vara mer flexibla och bekväma, medan face-to-face-kurser ger möjlighet till mer interaktion och personlig feedback.


 

4. Rykte och trovärdighet: Ta reda på mer om kursens rykte och trovärdighet genom att läsa recensioner och utvärdera tidigare deltagares erfarenheter. En kurs med positiva recensioner och högt betyg är vanligtvis ett bra tecken på kvalitet.


 

5. Utbildarens erfarenhet: Har utbildaren jobbat med andra företag tidigare? Är de nöjda? Vad är utbildarens bakgrund, verkar den passa behovet ni har?


 

6. Tilläggsresurser och support: Kolla om kursen erbjuder några extra resurser eller stödmaterial som kan hjälpa dig att fortsätta utveckla dina förhandlingsfärdigheter även efter kursens slut. Vad som händer efter utbildningen kan ha lika stor effekt på slutresultatet som det som händer under utbildningsdagarna.

 

Sammanfattning och slutråd

Att välja rätt förhandlingskurs är avgörande för att få ett tydligt resultat från insatsen. Genom att titta på faktorer som kursinnehåll, utbildningsdesign, tränarens erfarenhet och rykte kan du hitta en kurs som passar era behov och förväntningar. Kom ihåg att ta dig tid att undersöka olika förhandlingskurser och välj den som ger er de verktyg och resultat du strävar efter.

 

Vill du ha fler råd kring att välja rätt kurs?
Ladda ner rapporten här

8 Regler för Mätbar ROI från en Kurs

 

Eller varför inte kolla om du tror att den här kursen i
Förtroendebaserad förhandlingsteknik kan vara något för er

Förtroendebaserad Förhandlingsteknik

Dela artikel:

Relaterade nyheter och artiklar

Pontus F. Christoffersen
Presentationsteknik
1 februari, 2024

Varför affärsretorik?

Varför affärsretorik? Det finns 5 anledningar till att många idag väljer att kompetensutveckla sin personal inom just affärsretorik. Det grundar sig främst i ett marknadsskifte.   Globalisering och digitalisering fortsä...
Pontus F. Christoffersen
Presentationsteknik
31 januari, 2024

Varför toppkonsultbolag överger traditionella metoder

Varför toppkonsultbolag överger traditionella metoder: “Teknisk expertis räcker inte längre”   Marknadsläget Vi är i just nu i en spännande era av globalisering och digitalisering som erbjuder enorma möjligheter för k...
powerpoint presentation
Presentationsteknik
2 januari, 2024

4 Effektfulla taktiker när du presenterar med PowerPoint

4 Effektfulla taktiker när du presenterar med PowerPoint   I den här artikeln avslöjas strategierna som tar dina powerpoint-slides från mediokra till världsklass. Upptäck fyra enkla, men effektiva taktiker som fångar di...