Kostnaden av ett destruktivt samtalsklimat

Ska vi ta ett rent ekonomiskt perspektiv så är det genomsnittliga produktionsbortfallet för en medarbetare som upplever arbetsmiljöproblem i form av dåligt samtalsklimat så mycket som 30-40 procent. Det innebär alltså mellan 12 och 16 timmars bortfall i veckan, för varje medarbetare.

15 min kostnadsfri föreläsning

Kostnaden av dålig presentationsteknik

Gör man en snabb överslagsräkning så förlorar företag som minst 80.000 kr i månaden på grund av dålig presentationsteknik. På ett personlig plan förlorar vi karriärsmöjligheter, vi har svårt att få igenom våra förslag och det vi vill. De bäst betalda personerna är inte de som är bäst på sitt jobb det är dom som har en kombination av sin spetskompetens tillsammans med en retorisk kompetens.

Med retorik kan vi bättre hantera konflikter både professionellt och privat, vi kan diskutera och förhandla till oss fördelar och bättre erbjudanden oavsett vilken situation vi är i. Konflikträdsla och nervositet inför möten förhandlingar och konflikter är några av våra vanligaste rädslor och anledningar till ångest och med rätt strategier kan vi bygga ett retoriskt självförtroende som låter oss behålla lugnet även inför viktiga situationer där pressen är hög.

Jag förstår att jag är partisk eftersom jag jobbar med det här men jag har sätt förändringen hos människor och det är helt otroligt vad rätt retoriska strategier kan göra för en människa.

quote

Pontus levererar alltid enkla och smarta strategier och tips som förbättrar ens presentationer DIREKT. Jag rekommenderar honom starkt!

– Frederika Georgii, SEO-Specialist, H&M

Dela artikel:

Relaterade nyheter och artiklar

Pontus F. Christoffersen
Presentationsteknik
1 februari, 2024

Varför affärsretorik?

Varför affärsretorik? Det finns 5 anledningar till att många idag väljer att kompetensutveckla sin personal inom just affärsretorik. Det grundar sig främst i ett marknadsskifte.   Globalisering och digitalisering fortsä...
Pontus F. Christoffersen
Presentationsteknik
31 januari, 2024

Varför toppkonsultbolag överger traditionella metoder

Varför toppkonsultbolag överger traditionella metoder: “Teknisk expertis räcker inte längre”   Marknadsläget Vi är i just nu i en spännande era av globalisering och digitalisering som erbjuder enorma möjligheter för k...
powerpoint presentation
Presentationsteknik
2 januari, 2024

4 Effektfulla taktiker när du presenterar med PowerPoint

4 Effektfulla taktiker när du presenterar med PowerPoint   I den här artikeln avslöjas strategierna som tar dina powerpoint-slides från mediokra till världsklass. Upptäck fyra enkla, men effektiva taktiker som fångar di...